lördag 7 april 2012

Asiatisk dressing till både varma och kalla sallader


Den här dressingen passar utmärk till både kalla blandsallader och till varma grönsaker som till exempel broccoli, mangold, spenat, sockerärtor, sparris och haricoverts. Jag stekte två skivor fläskkarré och blancherade mangold, spenat och salladslök som jag ringlade dressingen över. En enkel men väldigt god middag.



Asiatisk dressing

en halv chili, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
½ msk sesamolja
1 msk fisksås
½ msk rapsolja
2 tsk ingefära, finriven
1 salladslök, finstrimmlad
1 tsk soja
1 tsk socker
juicen av en halv lime

Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Smaka av med mer lime om extra syrlighet önskas.

Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More