torsdag 7 januari 2010

Köttfärslimpa med trattkantareller

Köttfärslimpa med trattkantareller


500 g nötfärs eller blandfärs
1 gul lök, finhackad
2-3 dl torkad svamp eller ca 300-400 g champinjoner skivade eller hackade
1 dl vitt vin (kan uteslutas)
2 tsk finhackad eller mixad chili
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk dijonsenap
2 dl grädde
1 ägg
salt,peppar
smör till stekning





Sätt ugnen på 175 grader.
Smör en ugnssäker form med oja.
Om du använder torkad svamp, blötlägg den i 5 min och häll sedan av vattnet.
Fräs ihop vitlök, lök och svamp i smör på medelhög värme i ca 10 min, salta och peppra. Tillsätt eventuellt vinet, koka ihop 2 minuter till och ställ sedan stekpannan åt sidan.
Blanda ihop färs,senap,grädde, chili och svamp/lök fräset. Salta och peppra.
Häll över färsen till ugnsformen och forma till en limpa.
Stek i ugnen i 40 minuter eller till en innetemperatur av 65-70 grader.

Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More