lördag 30 januari 2010

Bönor och kikärtor i vitlök och persilja vinegrette

Bönor och kikärtor i vitlök och persilja vinegrette

Ett bra och gott sätt att få i sig dom viktiga baljväxterna är att gör en vinegrette.
Gör en stor mängd när du ändå håller på, så det räcker i några dagar. Perfekt att ta fram till middagen eller att ha i lunchlådan.



1 burk kikärtor
1 burk bönor
0,5 dl hackad fryst eller färsk persilja
3 vitlöksklyftor, finhackade
salt,peppar
1 dl olivolja
1 msk äppelcider vinäger 

Finhacka vitlöksklyforna och lägg dom i en stor bunke tillsammans med olivoljan, vinäger och persiljan. Smaka av med salt och peppar. Skölj av kikärtorna och bönorna, häll ner dom i bunken och blanda runt. Förvara i en burk i kylen.

Reaktioner:

1 kommentarer:

Sååå gott det ser ut :)! Tack

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More