tisdag 5 januari 2010

Nigella´s Chicken schnitzel with bacon and white wine

Nigella´s Chicken schnitzel with bacon and white wine
Jag tycker att det här receptet var ok. Väldigt enkelt och fort gick det också, bra att servera till många men det hamnade inte på kyckling top 5. Betyg 3/5



en msk vitlöksolja (eller olja + lite krossad vitlök)
ett paket bacon
4 kyckling filéer utbankade så dom blir platta
100 ml vitt vin


Knaperstek bacon
Plocka upp baconen ur stekpannan och lägg i folie(så dom håller värmen) så länge
Stek kycklingen i baconfettet 2-3 minuter på varje sida tills dom är genomsteka, stek på ganska hög värme så filéerna får en fin färg.
Plocka ur kycklingen och lägg upp på ett serveringsfat, bryt baconen i mindre bitar, lägg ner den i stekpannan igen och häll på vinet. Låt vinet bubbla upp lite och slå sedan allt över kycklingen.

Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More