söndag 24 januari 2010

12 bra tips av Markus Aujalay

Markus delar med sig av sina bästa vardagstips i DN


1)  Planera.
2)  Ha en inköpslista på kylen där du skriver upp allt som tar slut.
3)  Undvik att handla på fredagkvällar!
4)  Sätt värde på måltiden, se till att den är lugn.
5)  Tänd ljus och lägg upp maten snyggt.
6)  Låt måltiden ta den tid det tar.
7)  Sallad varje  dag, förstås.
8)  Rensa arbetsbänken innan du börjar laga mat så att det är rent och snyggt. Gamla odiskade temuggar ger ingen inspiration.
9)  Lek lite tv-kock för dig själv och försök få lite flyt i matlagningen.
10)  Laga mycket mat när du ändå håller på. Frys in och ta fram någon annan kväll.
11)  Skaffa bra redskap: stor skärbräda, bra kniv med mera.
12)  Satsa på oxfilé någon vanlig vardagkväll.

1 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More