fredag 22 januari 2010

Kryddsmör

Kryddsmör
Kryddsmör är enkelt att göra. En bra hemmagjord present att ha med sig när man blir bortbjuden. Ett tips: stoppa smörskivor under skinnet på kyckling, köttet blir smakrikt och saftigt. Den här blandningen passar som smaksättning till kyckling,fisk,pasta,vegetariskt och kött.



200 g smör
6 soltorkade tomater, finhackade 
2 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 tsk flingsalt

Låt smöret mjukna i rumstemperatur eller mickra det 10-15 sekunder.
Blanda i lök,salt och tomathacket i smöret, blanda runt ordentligt.
Klipp av lite plastfolie, lägg på smöret och rulla ihop till en cylinder.


Till fisk:
200 g smör
3 msk hackad capris
en halv finhackad lök
1 dl dill, finhackad 
finrivet skal av en citron
2 tsk flingsalt

1 kommentarer:

Smakrika tips som piffar upp maten. Tack! Lite goda nya smaker behöver vi hos oss :)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More