söndag 7 oktober 2012

Jamie Oliver's snabbpizza


Den här snabbpizza hittade jag när jag tittade på Jamie Oliver's 30-minutes meal. Det gäller att plocka fram alla köksverktyg och ingredienser, då går det faktiskt snabbt. En jätte god pizza som jag kommer att göra igen.
Fler Jamie Oliver recept: Kyckling i mjölk, med salvia citron och vitlök. Höstig köttgryta.
Pasta med parmaskinka, purjolök och svamppangrattato


för 1 pizza:

1 stor stekpanna som tål ugnsvärme
1 mugg/kaffekopp
matberedare
mixer
kavel
mortel (ej nödvändigt)
rivjärn

botten
1,5 mugg vetemjöl special
olivolja
vatten
salt

topping
1 burk krossade tomater (Mutti)
en halv vitlöksklyfta
salt
olivolja

1/2 chili
1 tsk fänkålsfrön
parmesanost
1 boll mozarella
8 skivor salami
färsk basilika


Sätt ugnen på grill, högsta värme (jag satte min på 250)

Pizzabotten

  • Sätt stekpannan på plattan och vrid på hög värme.
  • Mjöla en ren yta med lite mjöl.
  • Häll i 1,5 mugg mjöl i matberedaren och häll sedan i en halv mugg ljummet vatten.
  • Tillsätt en nypa salt och en skvätt olivolja, mixa ihop till en deg (ca 30-40 sekunder)
  • Degen kommer nu att vara ganska fuktig, stjälp upp den på den mjölade ytan.
  • Pudra över mer mjöl och kavla ut degen till en rund botten 1 cm tjock.
  • Ringla olivolja i stekpannan och mjöla pizzabottnen's yta lätt.
  • Vik försiktigt ihop bottnen till en halvmåne, och sedan en gång till. Detta gör det lättare att föra över den till stekpannan.För över bottnen till stekpannan och veckla ut den. Tryck ner den i stekpannans sidor.

Topping

  • Häll en tredjedel av de konserverade tomater i en mixer och tillsätt några basilikablad, ½ skalad vitlöksklyfta, en skvätt rödvinsvinäger, en skvätt olivolja och en nypa salt. Mixa tills slät. Häll tomatsåsen i mitten av pizzabottnen och sprid ut den i ett jämnt lager.
  • Riv en halv mozzarellaboll i små bitar och lägg ut på bottnen. Finriv ett lager parmesan över och toppa sedan med salami skivor. Mortla fänkålsfrön (eller finhacka) och finhacka chilin, strö över pizzan.
  • Placera stekpannan högt upp i ugnen under grillen i 4-5 minuter tills pizzan är gyllene och genomstekt.
  • Toppa med basilikablad. 









Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More