Det som är annorlunda med Nigellas recept är vinet som ger en annan touch på carbonaran, jätte gott!
500g spaghetti
275 g pancetta eller bacon (1 paket)
2 tsk olivolja
60ml torrt vitt vin eller vermouth
4 ägg
50g färsk parmesan, riven
svartpeppar
60ml vispgrädde
färskriven muskotnöt, lite ca en halv tsk
Skär pancettan i 1 x 1,5 cm kuber. (eller klipp bacon i mindre bitar)
Knaperstek bacon eller stek pancettan i olja i en stekpanna.
Häll över vitt vin eller vermouth och låt det bubbla bort så att det efter några minuter har blivit sirapsaktigt. Ta av pannan från värmen.
I en skål, vipa ihop ägg, parmesan, grädde och peppar. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Spara 125 ml av pasta vattnet i en kopp innan du slår av det. (Jag använde vin istället för pastavattnet, tycker det blir godare)Sätt tillbaks stekpannan med bacon kuberna på värmen och tillsätt den avrunna pastan. Blanda väl. Tillsätt eventuellt lite av pastavattnet (eller vin)
Ta stekpannan från värmen igen och tillsätt ägg och ost blandningen, blanda snabbt ihop alltsammans. Mal över lite mer peppar och riv över muskot.
1 kommentarer:
Äntligen!
Jag har letat efter ett riktigt reccept med vin i carbonaran och nu ska jag prova att laga den =)
tack
Skicka en kommentar