lördag 11 april 2009

Hur man bäst separera ett ägg


Jag tyckte dagens kökstipsTaffel var så bra =) Inlägget beskriver utförligt hur man separerar äggulan från vitan.


"Det enklaste och säkraste sättet att separera ägg är att använda händerna. Se först till att äggen är rejält kalla, för då är äggulan stabilast. Du behöver tre skålar. Då minskar risken att du får trasig äggula i alla äggvitor.

Knäck ägget i en av skålarna (inte så liten att du har svårt att få ner handen ordentligt) och släng skalet. Fiska försiktigt upp gulan med en hand och för den mellan händerna med lätt särade fingrar så att all äggvita kan rinna bort. Lägg över i skålen (eller kanske kastrullen) avsedd för äggulorna.

Slå över vitan i skålen avsedd för äggvitorna. Knäck ett nytt ägg och upprepa.

Du kan också separera ägget med hjälp av skalhalvorna istället för fingrarna. Men då ökar risken att de vassa kanterna får äggulan att spricka."


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More