Den här veckan blev det många lammmiddagar. Lammbiffar, lammstek och paprikor med lammfärs. De här fyllda paprikorna blev super goda! Fetaost och en bit surdegsbröd passar bra som tillbehör.
2 pers
2 stora eller 4 små röda paprikor
250 g lammfärs
1 gul lök, hackad
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl färsk persilja, finhackad
1 dl färsk dill, finhackad
En burk tomater (krossade eller hela spelar ingen roll, jag använde körsbärstomater på burk)
1,5 dl Arborio ris (risotto ris)
salt och peppar
Skölj paprikorna och skär av topparna(som ett lock). Skapa ur fröna och de vita väggarna.
Värm upp en kastrull med olivolja i på medelhögvärme.Tillsätt lök och vitlök, låt sjuda i 10 minuter tills löken har mjuknat.
Tillsätt persilja, dill och tomaterna. Sjud tills det mesta av vätskan är borta och du har en tjock blandning. Ta av värmen och låt svalna i 5 minuter.
Blanda i ris och lammfärsen i tomatsåsen, rör runt så att allt blandar sig. Salta och peppar.
Med hjälp av en sked fyll paprikorna med blandingen och lägg dem i en ugnssäker form. Häll 1.5 dl vatten över paprikorna och placera dem i mitten av ugnen i ca 1 timme.
3 kommentarer:
Det ser vackert ut!
Åh vad gott och färgglatt det där såg ut att vara!
mm det var hysteriskt gott=)
Skicka en kommentar