söndag 26 april 2009

Matig sommar sallad med prusciotto och mozzarella



Det är sådana här sallader jag skulle kunna minst 5 gånger i veckan. Det är såå gott! Sen är det ju bra för kroppen också med alla vitaminer, proteiner och mineraler man får i sig.




För 2 pers:

1 dl matvete
1 paket minimozzarella
1/2 paket fetaost
2 nävar blandsallad
ärtskott ca 1/4 av paketet
kalamata oliver
körsbärs tomter,halverade
3 salladslökar,skivade
6 skivor prusciotto eller parma skinka

vinegrette:

1 tsk honung
1 msk vitvinsvinäger
1 msk balsamico
2 msk olivolja, kallpressad
1 vitlöksklyfta,krossad
salt
peppar


Koka matvetet enligt förpackningen.
Skiva salladslök, tomater, skölj salladen och blanda ihop resten av ingredienserna i en skål.
Tillsätt matvetet när det är klart och riv ner skinkan.
Blanda ihop vinegretten och häll över salladen. Nam Nam!

1 kommentarer:

Namnam! Ser jättegott och fint ut men skinkan utesluter jag : )

(m)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More