onsdag 8 april 2009

Kokt torsk med äggsås

Dagens lunch.


Det står i receptet att man ska servera fisken med såsen. Jag lade i fisken i såsen istället.
Det står också att du ska använda 1 ägg, jag tycker det är för lite och använde 2.
Har man en skvätt vitt vin hemma kan man tillsätta det i såsen också.



600 g torskfilé
0.5 tsk salt
5 dl fiskbuljong

Sås
1 st ägg
1.5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 krm salt
0.5 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja


Sås: Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan.

Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka cirka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.

Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter.

Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.

Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.

2 kommentarer:

Namnam! En favoritmaträtt! Jättegott!

mums,mums.
Hej! Ett litet kort oannonserat besök av en objuden gäst hos dig och vi får se vad det blir av det.
Men någonstans måste man ju börja? Ha det bra.Vi hörs?

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More