fredag 10 april 2009

Chocolate brownie cookies



Dom här kakorna är jätte goda, lite som små kladdkakor, fast mindre kladdiga.
Lite påskiga blev dom också med alla fina färger=)





runt 30 kakor

250 g 70% choklad, i mindre bitar

3 matskedar smör

2,5 dl socker

3 stora ägg

1 tesked vaniljsocker

2,5 dl vetemjöl

1 / 4 tesked bakpulver

1 / 4 tsk salt

2,5 dl mjölkchoklad,hackad



Smält försiktig samman choklad och smör antingen över ett vattenbad, eller i mikrovågsugnen. Om du smälter chokladen i mickron värm tills chokladen delvis har smält. Ta sedan ut skålen(eller vad du använder) från mickron och rör tills all choklad har smält.

I en separat skål, blanda ihop socker och ägg tills de är ordentligt kombinerat. Du behöver inte en mixer, använd en visp eller träsked och rör ihop. Häll i den varma choklad och rör i resterande ingredienser, inklusive den hackade mjölkchokladen. Ställ in smeten i kylen 1 timme det blir då lättare att hantera den sedan.

Förvärm ugnen till 160 grader och ta fram två plåtar med bakplåtspapper, gärna non stick eller silicon.

Klicka ut smeten på plåtarna med hjälp av en sked (ungefär storleken av en liten ping pong boll)lämna lite mellanrum mellan klickarna då dom flyter ut i ugnen.

Baka i ugnen i 11 till 12 minuter, tills kakorna är är blanka och har spruckit lite i ytan. Inte förs än i slutet av gräddningen kommer kakorna spricka, så håll ett öga på dom. När dom har spruckit hela vägen övre ytan, är dom klara. Gräddas kakorna längre kommer dom bli mer knapriga än mjuka/sega. Ta ut kakorna ur ugnen och toppa med en M&M. Jag hade tänkt att köpa dom vanliga med choklad, men jag köpte fel och fick med mig dom med jordnötter.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More