onsdag 13 maj 2009

Jamie Oliver's kyckling med sparris och körsbärstomater



På Jamie Olivers hemsida www.jamieoliver.com finns det mängder av gottiga recept att läsa.
Dagens middag här hemma gjordes utifrån Jamie's recept. Det var så gott att jag var tvungen att sörpla i mig vinskyn som blev kvar på tallriken =)
Det här måste ni prova! Så fantastiskt gott, och så enkelt att göra.





för en person:
Förvärma ugnen till 200 ° Lägg ett kycklingbröst (jag använde kycklingklubbor och dom behöver en 40-50 min i ugnen), med skinn kvar, i en skål. Lägg i 8 sparrisar, 6 halverade körsbärstomater och blad från 1 kvist färsk rosmarin, plus en hel kvist av rosmarin också. Blanda allt tillsammans med en nypa havssalt och nymalen svartpeppar och ett en skvett olivolja. Lägg grönsakerna i en metallfolieklädd ugnsform och placera kycklingen och en rosmarin kvist ovanpå. Krydda väl. Tillsätt vitt vin och tillaga i mitten av ugnen i 25 till 35 minuter. Servera med några stänk balsamvinäger.









2 kommentarer:

Oj vad hungrig man blev :P

Det ser supersmarrigt ut!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More