fredag 8 maj 2009

Rabarbertider

Nu är det dags att sköra dom första rabarbern (rabarberna?),eller för oss som inte har den möjligheten,köpa dom från affären. Jag tänkte dela med mig av mina favorit rabarber recept. (länkar) Några recept är på engelska och då kan det vara bra med en måttomvandlare.






Rabarber och ananaspaj (engelska)







Rabarberkompott med mascarponekräm (engelska)


Niklas rabarber och jordgubbskräm (video SVT Play)


Rabarber- och jordgubbsgazpacho med jordgubbsskum







Rabarber och hallon yoghurt glasspinnar (engelska)





Lite snabb fakta om rabarber:
  • Rabarber är en grönsak.
  • Det finns ett 100 tals olika sorters rabarber.
  • Personer med magproblem bör undvika att äta rabarber då dem innehåller oxalsyra som är svagt giftigt. Ät alltså rabarber med måtta!
  • Oxalsyran finns främst i bladen..ät inte bladen..=)
  • Förvara rabarber i kylskåp.
  • Det går bra att frysa in rabarber, skär dom i bitar och förpacka i påsar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More