onsdag 6 maj 2009

Flintastek med ugnsbakade grönsaker och tzatsiki






Precis som Nigella tycker jag om att laga mat där man skär och hackar ner olika ingredienser i en stor ugnsform. Snabbmat=) Vi kom iväg och storhandlade i dag i alla fall. Flintasteken var billig och dessutom lokalproducerad Andersson & Tillman här i Uppsala. Dom har faktiskt väldigt bra charkuteriprodukter. När jag gick kockutbildningen så beställdes det in mycket och bra kött från dom. Dessutom är deras produkter fria från smakförstärkare, stabiliseringsmedel och blodprotein. Tummen upp!





för 2

600 g flintastek (mycket är svål och fett)
1 liten sötpotatis, i bitar
7 potatisar, halverade (dela dom i 4 om dom är stora)
1 gul lök, grovt skuren
en halv zucchini, i bitar
olivolja
salt,peppar

Skär bort svålen och det mesta av fettet från flintasteken. Skär köttet i bitar och blanda ihop med grönsakerna i en ugnssäker form. Ringla olivolja över, salta och peppra. Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 40-50 minuter, eller tills potatisarna är mjuka.


Tzatsiki

3 dl matlagningsyoghurt
ca en halv gurka (eller mer)
1 liten vitlöksklyfta,pressad
salt,peppar
en msk olivolja
några droppar citron

Blanda ihop alla yoghurt,olivolja,citron och vitlök.
Riv ner gurkan, riv tills du tycker det ser bra ut, en del vill ha mycket gurka, andra lite.
Smaka av med salt och peppar. Låt tzatsikin stå i kylen en 30 minuter, smakerna får mogna.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More