200 g svamp (champinjoner, trattkantareller, blandsvamp eller vad du har hemma)
1 gul lök, finhackad
2 msk mjöl
smör till stekning
3 lövbiffsskivor
2 dl grädde
1 msk viltfond + 1 dl vatten
1 tsk tryffeloja
pasta för 4 personer
Strimla lövbiffen och stek upp snabbt på hög värme, salta peppra och ställ åt sidan.
Stek ur vattnet ur svampen, tillsätt smör och lök, fräs tills löken mjuknat.
Strö mjölet över svampen och rör om. Tillsätt grädde, vatten och viltfonden.
Lägg ner lövbiffen, smaka av med salt och peppar. Koka ihop på svag värme 5-10 minuter.
Koka pastan tills 2 minuter kvarstår av koktiden, häll av vattnet och rör ner pastan i såsen.
3 kommentarer:
Oj så läckert! Det blir nästa helgs middag.
Tack!
Gott! Jag gör en liknande pastasås men har röd paprika och grönpeppar i också.
Hälsar fröken Dill
Fröken Dill: åh grönpeppar ska jag testa, tack för tipset=)
Skicka en kommentar