tisdag 24 november 2009

Niklas grekiska couscous sallad

grekisk couscous sallad
Ibland kommer jag ihåg att titta på Niklas Mat, och för någon vecka sedan handlade det om lunchlådor och då gjorde Niklas den här grekiska couscous salladen.Jag hade ingen couscous hemma så jag använde mig av bulgur istället. Jätte god,nyttig och enkel också, min sambo gjorde den alldeles själv med mycket bra resultat=) En titt på klippet från programmet kan hjälpa lite också.Grekisk couscous-sallad

Ingredienser
Beräknat för 4 portioner

250 g färska champinjoner
2 st zuchini, små
2 st salladslök
1 dl olivolja, extra virgin
1 citron
1 blomkålshuvud

couscous, beräkna mängd utifrån instruktioner på paketet

färska örter, till exempel persilja, dragon eller oregano

oliver

fetaost

salt och peppar


Gör så här:

Skölj bort eventuell jord från champinjonerna. Hacka champinjoner, zucchini och salladslök. Blanda grönsakerna i en skål med olivoljan och pressad saft från en citron. Smaka av med salt och peppar.

Beräkna mängden couscous och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda den färdiga couscousen med lite olivolja för att den inte ska klibba. Plocka små buketter från blomkålen och blanchera dem (det vill säga koka buketterna snabbt i lättsaltat vatten, max en minut). Spola dem därefter under kallt vatten.

Lägg couscousen åt ena sidan i en matlåda, blomkålen i mitten och grönsakerna åt andra sidan. Toppa med finhackade färska örter, oliver och smulad fetaost. Låt couscousen svalna innan locket sätts på och matlådan går in i kylen.

Reaktioner:

1 kommentarer:

Härligt gott! Hela familjen tyckte det var jättegott!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More