onsdag 25 november 2009

Besök på SMAK på Restaurangen

I fredags besökte vi restaurangen SMAK i Stockholm. Den heter väl egentligen SMAK på Restaurangen..va konstigt det låter.
Konceptet är att gästerna ska få in mat efter olika smaker som dom väljer från en meny.
Det finns också en vinmeny som är ihopkomponerad utifrån maten så vin och mat passar ihop.


Man ringar in vilken smak man vill ha, 3,5 eller 7 smaker. Tre smaker kostar 350 kr
och motsvarar en varmrätt, 5 smaker kostar 450 kr och motsvarar en två rätters och 7 smaker kostar 550 kr och motsvarar en trerättersmiddag.


ur menyn:
Pepparot – ”Caviar” forellrom, rökt forell, citron Koriander – ”Cocktail” räkor, grape, avocado Tryffel – ”Oeuf cocotte” skogssvamp, lantägg Ingefära – ”Burgare” anklever, persika, brioche Basilika – ”A la Romana” ravioli, salsiccia, citron Vitlök – ”Milles Feuilles” sniglar, persilja Getost– ”Chevre chaud” betor, krasse, fikonvinäger Saffran – ”Gratinèe” blåmusslor, fänkål Sesam – ”Korean tartar” tonfisk, kimshi, soja Curry – ”Fish and chips” gös, äpple, krasse Kapris– ”Carpaccio” gödkalv, tomat, sardell Cashew– ”BBQ satay” oxkarrè, lime Kryddpeppar – ”Farmor Gunhild” kroppkakor, rårörda lingon Enbär – ”Rydberg” ren, pepparrot, tranbär Spiskummin – ”Pastilla” lammsadel, ratatouille, getost

dessert:
Kanel – ”Lollipop” lingon, muffin Vanilj – ”Brulèe” äpple, slush Kaffe – ”Gateau” choklad, körsbär Långpeppar – ”Romtopf” bär, yoghurt, krutonger Mynta – ”After eight” päron, champagne



Jag valde 5 smaker:

Vitlök

Getost

Kryddpeppar

Tryffel (försvann alldeles för fort för att kameran skulle hinna med..)

och den femte smaken var en dessert och det var Mynta



Det var en annorlunda upplevelse och jätte kul att få in dom olika smakerna i omgångar.
Skogssvampen och lantägget i tryffelsåsen var fantastisk! Tyvärr var jag för betagen av den så jag glömde att fotografera. Getosten rekomenderar jag inte, ganska menlös och ingen wow upplevelse direkt. Annars var allting väldigt gott och desserten var super också.
Ska man kosta på sig ett "fint"restaurangbesök så tycker jag att man ska boka bord på SMAK, helt klart värt pengarna. Serviceinriktad och kunnig personal som som ser till att man har det bra.

Ett tips: beställ in ett glas av vinet, som är special gjort för att F12 gruppen. Det absolut godaste rödvinet jag har druckit. Minns inte vad det heter men det gjordes bara i runt 10.000 flaskor.

Reaktioner:

2 kommentarer:

Det låter som en spännande place... synd bara att man bor så långt bort!

läckra rätterna ser ut!

Namnam!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More