måndag 9 november 2009

Lök och svampfyllda oxrullader i vitvinsgräddsås

Lök och svampfyllda oxrullader i vitvinsgräddsås





6 lövbiffskivor
hackad persilja

Fyllning:
trattkantareller,blandsvamp,champinjoner,eller vad du har hemma
1 gul lök, finhackad
salt,peppar
smör


Sås:

3 dl grädde
2 dl vitt vin
2 msk kalvfond
1 tsk socker
1 msk dijon senap
salt,peppar

redning:
2 msk maizena + lite vatten(ca 3-4 msk)



Stek ur vattnet ur svampen tillsätt sedan smör,salta, peppra och blanda ner löken.
Stek ytterligare någon minut.

Lägg ut lövbiffsskivorna på en skärbräda salta och peppra.
I ena änden på lövbiffen lägger du ca 2-3 skedar med svamp och lök och rullar ihop (ganska hårt så inte innehållet ramlar ut)
Salta och peppra även ovanpå rullen.

Bryn rulladerna i smör tills dom fått fin färg.
Blanda ihop ingredienserna till såsen, slå den över rulladerna och lägg på ett lock.
Bräsera (sjuda under lock) rulladerna 30 minuter tills dom är möra. (jag var hungrig och orkade inte vänta så jag bräserade inte alls, gör inte så, rullader ska vara möra,saftiga och dom ska gotta in sig såsen)
Ta försiktigt upp rulladerna och lägg dom åt sidan medan du reder av såsen med maizena redningen.Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg tillbaks rulladerna och garnera med lite hackad persilja.

Reaktioner:

1 kommentarer:

Ännu mer härligt goda maträtter! :)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More