onsdag 4 november 2009

Currycreme

CurrycremeEn god kall creme som kan serveras till kyckling, fisk eller som dressing till sallader och grönsaker.


smör eller olja 1 liten gul lök,finhackad 3-4 msk curry(gul)eller mer, beror på hur mycket curry smakman vill ha 4 msk socker 1 tsk salt 5 dl gräddfil

Fräs lök och curry i rejält med smör eller olja i 5 min.
Tillsätt socker och salt.
Fräs ytterligare 15 minuter så smakerna får utvecklas ordentligt.
Smaka av, tillsätt eventuellt mer socker eller salt.
Häll upp curryblandingen i en form eller på en tallrik och låt den svalna. Viktigt när man kyler ner mat som är varm är att den så snabbt som möjligt blir kall (därför kyler man ner maten i så tunna lager som möjligt), under 8 grader. Mikroorganismer (bakterier)växer i maten när temperaturen stiger över 8 grader.

När curryblandningen är kall(sval), rör ner den lite i taget i gräddfilen och tillsätt salt.
Man får smaka sig fram tills man är nöjd med styrkan och smaken på currycremen.


Reaktioner:

2 kommentarer:

Detta ska jag testa! Låter kalas till kyckling :)

Hittade hit via mer-trafik och nu hittar jag inte din adress. Vill ha kvar denna sida.Du verkar har bra recept. Kan du lämna adressen på min sida är du snäll??
Diana

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More