fredag 13 november 2009

Ugnsrostad vitlökskyckling

Ugnsrostad vitlökskyckling

Åå så gott det här var! Mört saftigt kött, krispigt gott skinn och potatis med massor av smak från kycklingen. Enkelt och fantastiskt gott.



för ett laktosfritt recept byt ut smöret mot laktosfritt smör

en hel färsk kyckling
3 vitlöksklyftor, pressade
50 g smör
salt,peppar
matolja
5-8 potatisar(beroende på storlek)



Börja med att ta fram smöret så det blir rumstempererat och lätt att jobba med.
(eller mickra smöret 10 sekunder)



Skär potatisen tunt och lägg över i en ugnsfast form,salta peppra.
När smöret mjuknat pressa i vitlöken,salt,peppar och blanda runt.
Dra ut skinnet på kycklingen vid bröstet och låren och stoppa in vitlökssmöret.
Olja in kycklingen och salta och peppra.
Värm ugnen till 175 grader.


Sätt in potatisen längst ner i ugnen och gallret i mitten.
Pensla gallret med olja och placera kycklingen i mitten ovanför potatisen, så smaskigt kycklingfett droppar ner på potatisen.
Stek kycklingen i 50-60 minuter (kolla alltid att kycklingen är genomstekt)

Reaktioner:

4 kommentarer:

Såå gott det ser ut! Det låter också gott när du berättar hur den smakar.
Nu vet jag vad jag ska gra för mat :). Tack

Smart sätt att tillaga. Gillar idéen med att kycklingfettet smaksätter potatisen! Skall testas...

Tack för receptet! Det här receptet ska vi faktiskt testa ikväll!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More