Den här chokladpuddingen är gjord från ett recept som kommer från tidningen Country Living. Chokladpuddingen är väldigt intensivt chokladig och tjock, bra för då äter man lagom av den =)
8 port:
150 g 70% choklad
2 msk smör
1,5 tsk vaniljextrakt (flytande)
3,5-4 dl mjölk
2 dl socker
0,5 dl kakao
3 msk maizena majsstärkelse
en nypa salt
3 äggulor
1,5 dl vispgrädde(valfritt)
2 msk riven choklad(valfritt)
Kombinera choklad, smör och vanilj i en skål och ställ åt sidan. Värm mjölken i en kastrull och låt den sjuda. Vispa ihop socker, kakao, majsstärkelse och salt. Vispa äggulorna i en skål, med en elvisp i 1 minut. Tillsätt socker blandningen. Vispa ihop tills det liknar "våt sand" Häll i hälften av den varma mjölken och vispa tills allt har blandats. Överför kakao blandningen i kastrullen. Koka på medelvärme, vispa kontinuerligt, tills det tjocknar - cirka 8 minuter. Häll över till skålen med choklad. Låt blandningen stå i 3 minuter innan du rör om väl. Täck chokladpuddingen med plastfolie och kyl i 2 timmar före servering.
Servera med vispad grädde och riven choklad.
3 kommentarer:
Namnam! Var köperjag vaniljextrakt?
Har aldrig stött på det.
det finns att köpa i mataffärer på "bakavdelningen" brukar finnas i små påsar eller små plastkuvert.
Det här såg ju också fantastiskt gott ut :)
Skicka en kommentar