måndag 30 november 2009

Mycket chokladig chokladpudding

Mycket chokladig chokladpudding
Den här chokladpuddingen är gjord från ett recept som kommer från tidningen Country Living. Chokladpuddingen är väldigt intensivt chokladig och tjock, bra för då äter man lagom av den =)





8 port:

150 g 70% choklad
2 msk smör
1,5 tsk vaniljextrakt (flytande)
3,5-4 dl mjölk
2 dl socker
0,5 dl kakao
3 msk maizena majsstärkelse
en nypa salt
3 äggulor
1,5 dl vispgrädde(valfritt)
2 msk riven choklad(valfritt)






Kombinera choklad, smör och vanilj i en skål och ställ åt sidan. Värm mjölken i en kastrull och låt den sjuda. Vispa ihop socker, kakao, majsstärkelse och salt. Vispa äggulorna i en skål, med en elvisp i 1 minut. Tillsätt socker blandningen. Vispa ihop tills det liknar "våt sand" Häll i hälften av den varma mjölken och vispa tills allt har blandats. Överför kakao blandningen i kastrullen. Koka på medelvärme, vispa kontinuerligt, tills det tjocknar - cirka 8 minuter. Häll över till skålen med choklad. Låt blandningen stå i 3 minuter innan du rör om väl. Täck chokladpuddingen med plastfolie och kyl i 2 timmar före servering.
Servera med vispad grädde och riven choklad.

Reaktioner:

3 kommentarer:

Namnam! Var köperjag vaniljextrakt?

Har aldrig stött på det.

det finns att köpa i mataffärer på "bakavdelningen" brukar finnas i små påsar eller små plastkuvert.

Det här såg ju också fantastiskt gott ut :)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More