söndag 1 november 2009

Ryggbiff stekt i vitlökssmör med kokta rödbetor,sockerärtor och getosttoast.

Ryggbiff stekt i vitlökssmör med kokta rödbetor,sockerärtor och getosttoast.

Vitlökssmör:
Pressa en liten vitlöksklyfta i lite rumstempererat smör (ca 25 g) och blanda i en nypa flingsalt.

Köttet:
Stek upp köttet (vad som helst, jag använde ryggbiff)i vitlökssmöret, salta,peppra.
Om man vill kan man garnera köttet med lite ruccola eller färsk oregano, och ringla över lite balsamico.

Sockerärtorna:
Stek sockerärtorna 2-3 minuter i vitlökssmöret tillsammans med köttet.

Rödbetorna:
Koka rödbetorna mjuka,skala dom (tryck av skalet under kallt vatten) och dela varje rödbeta i 4 delar. Ringla lite smör över och strö över flingsalt.

Toasten:
Smöra brödet, skär en skiva ost och lägg på brödet. Gratinera högt upp i ugnen på 200 grader grill tills osten har fått lite färg.

2 kommentarer:

Åh vad gott det där såg ut! och getost är ju sååååå gott :-)
Trevlig blogg!

Så bra att du påminner om rödbetor. Tyvärr glömmer jag bort hur goda dom är. Tack

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More