fredag 12 augusti 2011

Recept till kräftkoket


Ska du koka kräftor nu i dagarna? Jag hittade ett bra recept från en bra fiskrestaurang (Feskarns) i Uppsala.



Feskarns kräftkok

5 kilo kräftor
12,5 liter vatten
0,65 liter porter
0,4 liter salt
0,15 liter socker
0,15 liter dillfrö
1 hekto dillkronor
Häll i socker, salt, porter och dillfrö i vattnet. Lägg i dillkronorna och låt koka i några minuter. Fiska upp dillkronorna och häll i kräftorna. Koka först på hög värme i 3 - 4 minuter, sänk sedan och låt småputtra i sammanlagt en kvart. Kyl kräftorna snabbt i spadet minst ett par timmar och låt stå kallt tills de ska ätas.

Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More