Mamma och mormors chokladrutor har varit favoritkakan sen jag var liten.
En långpanna
5ägg
4,5 dl socker
4,5 dl mjöl
3 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 dl vatten
100 g smör
kokosflingor
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Koka upp vatten i en kastrull.Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret i mindre bitar.
- Låt det smälta under omrörning.
- Blanda samman mjölet, bakpulver och 2 msk kakao.
- Rör ner det i äggsmeten omväxlande med vätskan. Rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en välsmord långpanna 30x40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen. 200 grader i 20 min.
- Glasyr
- 100 g mör
- 4,5 dl florsocker
- 1 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- Smält smöret och rör ner florsocker vaniljsocker och kakao.
- Bred glasyren över den kalla kakan och strö över kokosflingor.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar