lördag 13 augusti 2011

Mammas goda chokladrutor

Mamma och mormors chokladrutor har varit favoritkakan sen jag var liten. 



En långpanna 

5ägg
4,5 dl socker
4,5 dl mjöl
3 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 dl vatten
100 g smör
kokosflingor

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Koka upp vatten i en kastrull.Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret i mindre bitar.
  3. Låt det smälta under omrörning.
  4. Blanda samman mjölet, bakpulver och 2 msk kakao.
  5. Rör ner det i äggsmeten omväxlande med vätskan. Rör till en jämn smet.
  6. Häll smeten i en välsmord långpanna 30x40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen. 200 grader i 20 min. 

  7. Glasyr 
  8. 100 g mör
  9. 4,5 dl florsocker
  10. 1 msk kakao
  11. 1 tsk vaniljsocker

  12. Smält smöret och rör ner florsocker vaniljsocker och kakao.
  13. Bred glasyren över den kalla kakan och strö över kokosflingor.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More