söndag 31 juli 2011

Fläskkarré med lök och kantareller

Rena smaker, enkelt och gott.


Nu växer guldet i skokarna och årets första är alltid godast. Efter att jag hade smörstekt ett gäng kantareller och ätit dom utan någonting till så fick resten bidra till middagen. Lök och kantareller är en perfekt smakkombination!


För 2 pers

1 stor lök, skivad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 liter kantareller eller blandsvamp
en stor klick smör
2 skivor fläskkarré
8-10 små färskpotatisar

Bryn karrén på hög värme, salta, peppra och lägg över i en ugnsform.
Borsta och skölj potatisen, lägg den tillsammans med köttet.
Stek i ugnen på 150 grader i 40 minuter.

Stek bort allt vatten ur svampen i en torr stekpanna på hög värme.
Tillsätt en rejäl klick smör, löken och vitlöken. 
Stek på mellan värme i 15 minuter tills löken och svampen fått färg.
Servera svamp och lökblandningen tillsammans med karrén och potatisen.




Reaktioner:

2 kommentarer:

Hittade hit av en slump och gjorde förra veckan Seabream, blev riktigt gott.

Mycket trevlig blogg, ska ut i skogen om några veckor och detta såg mycket tilltalande ut. Vitlöken, hackar du den fint eller stora bitar som bara får avge smak?

Tack så mycket, kul att du hittade något du tyckte om=)Jag har glömt att skriv hur jag gjorde med vitlöken. Tack för att du uppmärksammade det! Jag finhackade vitlöken, går också att skiva den tunt. Lycka till i skogen=)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More