onsdag 24 augusti 2011

Skogens svarta guld blev till svamppasta




Gissa om jag blev förvånad när jag traskade ut i skogen idag för att plocka svamp till lunchen. En matta av svarta trumpetsvampar dök plötsligt upp! Med ett glädjetjut dök jag ner bland skogens svarta guld och lyckan var total. Det känns som om dom är här väldigt tidigt men efter en veckas regn så kanske dom ville komma upp. Sopparna stortrivs också just nu och det kryllar av svamp här i Grythyttans skogarna nu.




Till lunch blev det en mycket god svamppasta med blandsvamp.



för 2 pers

1 gul lök i tunna skivor
blandsvamp till exempel kantareller, taggsvamp, Karl-Johan, svart trumpetsvamp och soppar
3 vitlöksklyftor, finhackade
smör
1,5 dl grädde
viltfond
1 dl portvin
pasta
parmesanost




  • Rensa och skär svampen i mindre bitar och stek ur vattnet i en stekpanna.
  • Tillsätt en klick smör, vitlöken och löken. Salta och peppra. Fräs på medelvärme i 15 minuter.
  • Tillsätt grädden, några droppar viltfond och portvinet. Koka ihop i 10 minuter.
  • Koka pastan och bland sedan ihop den med svampen.
  • Hyvla över parmesan vid servering.



Reaktioner:

1 kommentarer:

Jaha, då är det skogen och svampen som gäller?!Härligt med hösten! : )

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More