lördag 20 augusti 2011

Kantarell toast med västerbottenost




3 nävar kantareller
en halv gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
smör
en skvätt grädde
viltfond
lagrad ost t. ex västerbotten
toastbröd
salt peppar

Skär kantarellerna i mindre bitar och stek ur vattnet i en stekpanna.
Tillsätt en rejäl klick smör, vitlöken och löken och fräs på mellanvärme i 10 minuter.
Tillsätt en skvätt grädde (2-3 msk) och några droppar viltfond, fräs ytterligare 5 minuter.
Rosta brödet och fördela sedan svampen på brödet. Sätt ugnen på grill 225 grader. Hyvla över osten och gratinera i ugnen 5-10 minuter tills osten fått färg.

Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More