Nam Nam
Vardagsinspiration och kulinariska äventyr från Grythyttans djupa skogar.
tisdag 16 augusti 2011
Olivolja råder bot på brännande chili
tisdag, augusti 16, 2011
Anna
Inga kommentarer
Chili på händerna bränner rejält men olivolja verkar hjälpa.
Hot Pepper Hands: An Easy Way to Stop the Burn
Posted in:
tips
Skicka med e-post
BlogThis!
Dela på X
Dela på Facebook
Senaste inlägg
Äldre inlägg
Startsida
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på inlägg
Dela
Populära inlägg
Etiketter
Bloggarkiv
Populära inlägg
Gordon Ramsey´s beef Wellington
Till nyår gjorde vi Gordon Ramsey´s recept på beef Wellington. Det är lite pyssligt och kan vara lite svårt om man aldrig har gjort det f...
Jamie Oliver's femtimmars lamm
Ervalla Lamm's fina lammstek (höst lamm) fick bli huvudingrediensen i Jamie Olivers läckra femtimmars lamm. Till den här grytan passa...
Favorit till jul: Långjästa saffransbullar
Dom här fantastiskt goda saffransbullarna gjorde jag efter att jag tittade in hos Martin Johansson Pain de Martin. Nu har jag hitta...
Lammhjärta tillsammans med vin svamp lök och sidfläsk
Här om dagen kom min sambo hem med en liten utmaning, ett paket med tre lammhjärtan. Eftersom jag inte varken hade ätit eller tillagat lam...
Jamie Oliver's snabbpizza
Den här snabbpizza hittade jag när jag tittade på Jamie Oliver's 30-minutes meal. Det gäller att plocka fram alla köksverktyg och ing...
Höstig lammgryta med kantareller
Här i Grythyttan är det riktigt höstigt, svampen poppar upp för fullt i skogarna, löven ligger gula på marken och luften är kylig. Vad passa...
Jamie Olivers höstiga köttgryta
Mustiga långkota grytor med rotfrukter brukar värma gott i höstmörkret. Jamie Oliver's recept på köttgryta passade perfekt till kvälle...
Etiketter
bakat
(32)
bröd
(21)
chips
(2)
choklad
(22)
desserter
(27)
drycker
(24)
favoritrecept
(23)
fisk
(55)
fruk och bär
(41)
frukost
(16)
färs
(22)
gi
(22)
glass
(26)
glutenfritt
(72)
godis
(6)
Grythyttan
(36)
grytor
(10)
hel och halv fabrikat
(9)
hundgodis
(1)
husmanskost
(7)
Italien
(10)
jamie oliver
(7)
jul
(18)
korv
(13)
kyckling
(38)
kött
(76)
laktosfritt
(24)
lamm
(23)
lax
(1)
Matartiklar
(11)
matkul
(44)
matsidor
(13)
New York
(9)
Nigella
(7)
nyheter
(80)
nyår
(7)
odling
(6)
ost
(21)
paj
(3)
pasta
(32)
pizza
(15)
potatis
(14)
Prag
(3)
presenter
(10)
prylar
(13)
quinoa
(7)
resor
(26)
restauranger
(15)
sallad
(61)
shopping
(9)
skolan
(3)
smörgåsar
(9)
soppa
(6)
svamp
(36)
sås
(10)
Taffel
(21)
testat
(11)
tester
(4)
tips
(43)
Traditioner/Högtider
(33)
vegetariskt
(50)
Video
(6)
vin
(21)
vårrecept
(8)
ägg
(11)
övrigt
(27)
Blog Archive
►
2014
(8)
►
november
(3)
►
april
(3)
►
februari
(2)
►
2013
(18)
►
december
(1)
►
november
(3)
►
juni
(3)
►
maj
(1)
►
april
(1)
►
mars
(2)
►
februari
(3)
►
januari
(4)
►
2012
(95)
►
december
(4)
►
november
(1)
►
oktober
(4)
►
september
(9)
►
augusti
(9)
►
juli
(5)
►
juni
(7)
►
maj
(9)
►
april
(18)
►
mars
(11)
►
februari
(7)
►
januari
(11)
▼
2011
(131)
►
december
(11)
►
november
(6)
►
oktober
(8)
►
september
(9)
▼
augusti
(16)
Full fart i skolan inför debutant
Portvinskokta fikon med murkelvingrette
Grillade kyckling och grönsaksspett
Lyxigt: smörstekt Karl-Johan
Skogens svarta guld blev till svamppasta
Kycklingsallad med rödbetor och fetaost
Bakpotatis med sojasmör,fetaost, knaperstekt bacon...
Kantarell toast med västerbottenost
Snapshots from Malaysia: What Is Malaysian Cuisine?
Recept på hemmagjord bostongurka
Olivolja råder bot på brännande chili
Frukost: Smörgås med äggröra
Hallon och vinbärspajer en regnig dag
Goda grillrecept
Mammas goda chokladrutor
Recept till kräftkoket
►
juli
(19)
►
juni
(11)
►
maj
(16)
►
april
(5)
►
mars
(7)
►
februari
(10)
►
januari
(13)
►
2010
(174)
►
december
(7)
►
november
(6)
►
oktober
(7)
►
september
(8)
►
augusti
(16)
►
juli
(16)
►
juni
(16)
►
maj
(21)
►
april
(18)
►
mars
(19)
►
februari
(15)
►
januari
(25)
►
2009
(383)
►
december
(16)
►
november
(19)
►
oktober
(15)
►
september
(18)
►
augusti
(17)
►
juli
(20)
►
juni
(25)
►
maj
(30)
►
april
(39)
►
mars
(59)
►
februari
(66)
►
januari
(59)
►
2008
(24)
►
december
(24)
Om mig
Anna
Visa hela min profil
0 kommentarer:
Skicka en kommentar