Det har regnat hela dagen så jag passade på att göra små smulpajer av hallonen och rödavinbären som jag plockade igår.Tyvärr var det nästan inga vinbär kvar då småfåglarna också tycker att vinbär är gott, men det gör inget, vi delar på det som finns=) Pajformerna är av aluminium och går att köpa på alla slags matvarubutiker. Perfekt att göra smulpaj i som man sedan fryser in och tar fram under hösten eller vintern.
När jag gör smulpaj höftar jag med ingredienserna, det viktiga är att man smakar på smulorna så man blir nöjd med sötman. Är smulorna för smuliga alltså torra så tillsätter man lite mer smör bara.
Hallon eller vinbär
socker (mer till vinbären)
vaniljsocker
potatismjöl
en nypa salt
Smulor:
hälften mjöl
hälften havregryn
farinsockerhälften mjöl
hälften havregryn
smör
kanel
en nypa salt
Grädda i ugnen 30-40 minuter på 200 grader.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar