måndag 22 februari 2010

Svampstuvning med viltfond, tryffelolja och rostad lök

Svampstuvning med viltfond, tryffelolja och rostad lök

200 g svamp
1 dl rostad lök
1 msk viltfond
1 dl grädde
1 dl mjölk
4 msk mjöl
en skvätt tryffelolja
några droppar soja för färgens skull
smör att steka i
en nypa socker


Hacka/skiva svampen, stek ur vattnet och tillsätt en rejäl klick smör.
Strö över mjölet, vispa ihop och fräs några sekunder.
Slå på grädde,mjölk,viltfond och vispa runt.
När stuvningen tjocknat tillsätt den rostade löken, soja och tryffelolja.
Smaka av med salt socker och peppar.
Blir stuvningen för lös blanda lite vatten och vetemjöl i en skål, vispa ordentligt å inga klumpar bildas.
Tillsätt toppredningen i stuvningen under omrörning.
Blir stuvningen för tjock späd med mjölk eller vatten.

Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More