torsdag 11 februari 2010

Koja i vitt vin med svart trumpetsvamp,lök och morot

Koja i vitt vin med svart trumpetsvamp,lök och morot
Oj vad mycket fisk vi har vi har ätit den här veckan, ni kanske är less på fisk recept nu?=)
Ett till får ni i alla fall, med kolja den här gången.



ett paket kolja filé
3 dl vitt vin
en morot
en gul lök
1,5 dl grädde
2 msk fiskfond, hummerfond eller en tärning fiskbuljong
en näve svart trumpetsvamp,torkad
salt,peppar

ett färskt broccolihuvud eller 3 nävar fryst
5 stora potatisar



Finhacka löken och skär moroten i små tärningar.(först i tunna stavar och sedan i tärningar)
Fräs lök och morot i smör eller olja.
Smula ner buljontärningen eller häll i fonden,vinet,grädden och vispa runt.
Lägg i fisken, salta och peppra. Lägg i svampen och sätt på ett lock. Sjud tills fisken är genomkokt.
Skär lite i fisken med kniv, den ska vara vit rakt igenom, inte genomskinlig.
Om du använder en termometer så ska fisken ha uppnått 52 grader.

Medan fisken sjuder så skala och skär potatisen och broccolin i mindre bitar, koka tillsammans tills det har blivit mjukt.
Pressa med en potatispress direkt på tallrikarna, men pressa ur vattnet ut potatisen och broccolin först, det blir så slaskigt på tallrikarna annars=)

Reaktioner:

2 kommentarer:

Härligt! Jättegott med fisk. Det blir vi aldrig less på! Tack för fina tips!

Va bra då ska jag ösa på med fiskrecept=)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More