tisdag 9 februari 2010

Västerbottenostpanerad lax och kamutvete med jordärtskockor och sparris

Västerbottenostpanerad lax och kamutvete med jordärtskockor och sparris



2 laxfilébitar, skinnfria
ca 1,5-2 dl riven västerbottenost

2 portioner kamutvete
4 mellanstora jordärtskockor
6 sparrisar
en näve rucola
en gul lök,finhackad

1 ägg,uppvispat
0,5 dl vetemjöl
salt,peppar
stekfett

Koka kamutvetet enligt anvisning på paketet.
Koka sparrisen 2-3 minuter. Ta upp dom och lägg åt sidan.
Riv jordärtskockorna och fräs dem tillsammans med löken i smör eller olja.
Salta och peppra.
Medan jordärtskockorna och löken gottar ihop sig så börjar vi med laxen.

Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra laxen.
Vänd laxbitarna i mjölet och sedan i det uppvispade ägget.


Avsluta med att vända laxen i den rivna osten.
Stek på hög värme 2 minuter på varje sida tills osten har fått färg.
Lägg över laxen i en ugnsfast smord form och stek klart dom i ugnen 10 minuter.

Medan laxen är i ugnen så skär sparrisen i mindre bitar.
Rör ner matvetet i lökfräset tillsammans med sparrisen.
Lägg i rucolan och sen var det klart!

Reaktioner:

5 kommentarer:

Hej, vilken fin design du har på hemsidan. Har du fixat till den själv eller finns den på blogspot. Tyckte headern såg jättefin ut. :)

Vilke läcker lax! Den här blir våran fredagsfisk :) Tack!

Yasmin: du kan hitta liknande design om du söker på typ..design och blogg så gjorde jag=) jag är inte så haj på html och java och allt det där.

Västerbottenost som är så gott! Aldrig tänkt på att det kan passa på fisk :)

Detta ser ut som en hit!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More