500 g blandfärs
1 dl rostad lök
en halv rödlök, finhackad
3-4 olika färska kryddörter tex. basilika,persilja,rosmarin,timjan, salvia,dragon
en halv burk soltorkade tomater,finhackade
3 msk ströbröd
1 dl mjölk eller vatten
1 msk kalvfond
1 ägg
salt,peppar
matfett att steka i
1 dl rostad lök
en halv rödlök, finhackad
3-4 olika färska kryddörter tex. basilika,persilja,rosmarin,timjan, salvia,dragon
en halv burk soltorkade tomater,finhackade
3 msk ströbröd
1 dl mjölk eller vatten
1 msk kalvfond
1 ägg
salt,peppar
matfett att steka i
Låt ströbrödet svälla i mjöl eller vatten och kalvfond 2 minuter.
Mixa eller finhacka kryddörterna.
Blanda resten av ingredienserna i en bunke med de hackade kryddörterna och tillsätt ströbrödsblandningen.
Mickra eller stek ett litet smakprov av färsen för att avgöra om det behövs mer salt och peppar. Rulla köttbullar och stek i smör på medelhög värme.
1 kommentarer:
gott med svenska hemmagjorda köttbullar :D
Skicka en kommentar