söndag 26 september 2010

Svamp svamp mera svamp

Trattisar före

och efter..ser ut som hälften har vandrat iväg.



för hundar doftar kantareller som aprikos..det fick jag lära mig på en hundkurs, intressant va=)


Mycket svamp blir det när man bor i skogen =)
Taggsvamp, kantareller, trattkantareller och soppar.
Jag rensar, sköljer, torkar, steker, fryser in och äter så mycket som jag orkar, samtidigt som det ploppar upp mer svamp i skogarna. En mycket hektisk tid på året=)


Vet du inte vad du ska göra av all svamp? Här kommer lite smaskiga recept :

Kryddsalt: torkad svart trumpetsvamp, enbär och rosmarin

Smörsteka kantareller på mormors vis

Taggsvamp- smörstekt med lök

Svampstuvning med viltfond, tryffelolja och rostad lök

Svampstuvning med viltfond, tryffelolja och

rostad lök

Pasta med krämig svamp och lövbiffsås

Pasta med krämig svamp och lövbiffsås

Köttfärslimpa med trattkantareller

Köttfärslimpa med trattkantareller


Pizza med smörstekta kantareller, chevre och rödlök

Reaktioner:

2 kommentarer:

Hej!

Vi vill bjuda in dig på en vinprovning nu på torsdag. Maila till katja@spotandtell.se om du vill komma (bara ett fåtal platser kvar!). Läs mer om vinprovningen på http://spotandtell.se/blog/spotting/forhandsprovning-trio-chardonnay/

Ha en skön dag!

Härligt med en massa bra svamprecept!

Tack! :)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More