tisdag 15 september 2009

Kantarellfylld aubergin


Det finns risk att vi kommer föräta oss på svamp här hemma, men det är ju så gott och har man svamp i överflöd så vad ska man göra? Här kommer ett till svamprecept=)


för 2 personer:

1 stor aubergin
ca 0,6 l svamp (eller mer ha så mycket du vill)
en stor mozzarella boll
en liten vitlöksklyfta
en lök. finhackad

Dela auberginen och lägg halvorna i en ugnssäker form, ringla över olivolja och salta lite.
Sätt in i ugnen på 175 grader i 15-20 min eller tills auberginen är mjuk,då det ska gå att gröpa ur den.

Stek svampen och löken,salta peppra och pressa i en liten vitlöksklyfta.

Ta en sked eller gaffel och gröp ur halvorna, var försiktig så inte skalet går sönder.
Blanda auberginköttet med svampen och löken,salta,peppra och stoppa tillbaks fyllningen i skalen. Riv över mozzarellan och sätt in formen i ugnen i yttligare 10-15 min.

Reaktioner:

3 kommentarer:

Svamptips kan man aldrig få för många av. Låter väldigt gott idag med. Aubergine är en favorit :)

det ser verkligen supergott ut det där!

jises vad gott det såg ut!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More