Det finns risk att vi kommer föräta oss på svamp här hemma, men det är ju så gott och har man svamp i överflöd så vad ska man göra? Här kommer ett till svamprecept=)
för 2 personer:
1 stor aubergin
ca 0,6 l svamp (eller mer ha så mycket du vill)
en stor mozzarella boll
en liten vitlöksklyfta
en lök. finhackad
Dela auberginen och lägg halvorna i en ugnssäker form, ringla över olivolja och salta lite.
Sätt in i ugnen på 175 grader i 15-20 min eller tills auberginen är mjuk,då det ska gå att gröpa ur den.
Stek svampen och löken,salta peppra och pressa i en liten vitlöksklyfta.
Ta en sked eller gaffel och gröp ur halvorna, var försiktig så inte skalet går sönder.
Blanda auberginköttet med svampen och löken,salta,peppra och stoppa tillbaks fyllningen i skalen. Riv över mozzarellan och sätt in formen i ugnen i yttligare 10-15 min.
3 kommentarer:
Svamptips kan man aldrig få för många av. Låter väldigt gott idag med. Aubergine är en favorit :)
det ser verkligen supergott ut det där!
jises vad gott det såg ut!
Skicka en kommentar