pannbiffar:
400g nötfärs
1 gul lök
2 msk kalvfond
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk peppar
smör att steka i
1 gul lök
10 champinjoner
1 tsk honung
salt,peppar
smör att steka i
1 dl creme fraiche
0,5 dl riven zucchini
1 msk finhackad rödlök
en nypa flingsalt
1 tsk olivolja
nymalen peppar
pärlcouscous
Nötfärsen
Finhacka löken och stek den mjuk.
Blanda ihop nötfärs, den stekta löken salt,peppar ägg och kalvfond i en bunke.
Låt färsen vila i kylen medan du steker löken och svampen.
Svampen och löken
Skär löken i ringar och stek den gyllenbrun i smör, salta lite och rör i honungen dom 5 sista minuterna.
Lägg över löken i en skål så länge.
Skiva champinjonerna och bryn dom i smör, salta och peppra. Ställ åt sidan.
Pannbiffarna
Ta fram färsen och forma till biffar.
Stek i smör på medelhög värme.
Zuccini och rödlöks tzatsiki
Riv zucchini på den grövsta delen av rivjärnet.
Finhacka löken,smått smått.
Blanda ner zucchinin och löken i creme fraichen, tillsätt flingsalt, lite nymalen peppar och olivoljan.
Koka pärlcouscousen enligt anvisning på paketet.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar