fredag 17 september 2010

Pannbiffar med pärlcouscous och tzatsiki på rödlök och zucchini




pannbiffar:

400g nötfärs
1 gul lök
2 msk kalvfond
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk peppar
smör att steka i

1 gul lök
10 champinjoner
1 tsk honung
salt,peppar
smör att steka i

1 dl creme fraiche
0,5 dl riven zucchini
1 msk finhackad rödlök
en nypa flingsalt
1 tsk olivolja
nymalen peppar
pärlcouscous


Nötfärsen
Finhacka löken och stek den mjuk.
Blanda ihop nötfärs, den stekta löken salt,peppar ägg och kalvfond i en bunke.
Låt färsen vila i kylen medan du steker löken och svampen.

Svampen och löken
Skär löken i ringar och stek den gyllenbrun i smör, salta lite och rör i honungen dom 5 sista minuterna.
Lägg över löken i en skål så länge.
Skiva champinjonerna och bryn dom i smör, salta och peppra. Ställ åt sidan.

Pannbiffarna
Ta fram färsen och forma till biffar.
Stek i smör på medelhög värme.

Zuccini och rödlöks tzatsiki
Riv zucchini på den grövsta delen av rivjärnet.
Finhacka löken,smått smått.
Blanda ner zucchinin och löken i creme fraichen, tillsätt flingsalt, lite nymalen peppar och olivoljan.

Koka pärlcouscousen enligt anvisning på paketet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More