måndag 1 mars 2010

Honung och senapsglaserad lax med räkor i vitlökssmör

honung och senapsglaserad lax, räkor i vitlökssmörEn perfekt mjäll lax med räkor och rödlök som gottar in sig i vitlökssmör.


Ni glömmer väl inte tävlingen med Keldas soppor där man kan vinna ett presentkort
på 100 kr ur deras soppsortiment. Ett 2:a och 3:e pris finns också.




för en portion:
en laxfilébit
några sparrisar
en näve haricovert
en 10 räkor,skalade
50 g smör, går att ta 25g också men det blir inte lika gott då=)
en halv rödlök,finhackad
1 vitlöksklyfta,pressad
1 tsk honung
1 tsk senap
en skvätt olja
salt,peppar




Salta och peppra laxen.
Rör ihop honung,senap, en skvätt olja i en skål och pensla laxen.
Lägg laxen i en ugnssäker form och sätt in i ugnen på 175 grader i 10-15 minuter, lite längre tid för mer genomstekt. De sista 3 minuterna satte jag upp formen ett snäpp i ugnen, slog på grill och höjde temperaturen till 250 grader för att få lite färg.
Det går också bra att steka laxen.
Medan laxen steks skala räkorna och hacka rödlöken.
Koka sparris och haricovert tillsammans.
Smält smör i mikron ca 15-20 sekunder.
Pressa i en vitlöksklyfta i smöret, lägg i rödlök och räkor.
Kör i mikron 15-20 sekunder tills smöret bubblar. Ha gärna stänkskydd, då det sprätter och hoppar.=)
När laxen är klar lägg upp den på grönsakerna och häll över räkblandningen.
Nam nam!

Reaktioner:

2 kommentarer:

Åhhh, så gott det ser ut! Namnam : )

aaaahhh va gott aaaahhhhhhhhhhhhhh shiiiiiiiitt

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More