torsdag 25 mars 2010

Chokladvåfflor med rårörda bär, vaniljglass & nötkräm


Våffeldagen till ära så kommer här ett våffelrecept från Gokväll
Vi glömde dock nötkrämen...så glöm inte den =)
Smaskigt var det!




Beräknat för 4 portioner


50 g smör
100 g choklad (hälften mörk, hälften mjölkchoklad)
4 dl vetemjöl
1 msk kakao
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 ägg
3 dl mjölk

rårörda bär
3 dl blandade bär
½ dl råsocker


½ liter vaniljglass
1 dl nötkräm (tex Nutella)

Gör så här:

1. Börja med att göra rårörda bär: Rör ihop bär och socker, låt stå i rumstemperatur.
2. Gör våffelsmeten: Smält smör och choklad i vattenbad eller micro. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ihop ägg och mjölk, tillsätt smör och choklad. Vispa ner mjölblandningen (sikta den gärna).
3. Grädda i hett våffeljärn, penslat med lite olja eller smör.

Servera med glass, rårörda bär och nötkräm alt en bit nobless eller after eight.

Receptet ger ca 8 st våfflor.

Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More