onsdag 10 mars 2010

Kycklingpaj med dragon och vitt vin

kycklingpaj med dragon och vitt vin


2 kycklingfiléer
bladen från en halv kruka färsk dragon, hackade.
1 burk creme fraiche
2 msk kycklingfond eller en halv tärning kyckling buljong
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor,finhackade
1 dl vitt vin
salt,peppar

3 ägg
3 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
125 g smör
ost (så mycket du vill=)



Pajskal:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda 2,5 dl vetemjöl, 1 krm salt och 125 g smör i tärningar med fingertopparna i en bunke eller använd matberedare. Tillsätt 2 msk kallt vatten och knåda snabbt ihop till en deg.
Lägg in den i kylen att vila i minst 30 min.
Tryck ut degen i en smord pajform och grädda skalet i ugnen 10 minuter eller tills det har fått lite färg.
Fyll skalet med fyllningen och häll på äggstanningen.
Riv eller skiva över ost.
Grädda i ugnen ca 30-40 minuter

Fyllning:
Skär kycklingen i mindre bitar och bryn på hög värme i en klick smör.
Sänk värmen, tillsätt lök, vitlök och vitt vin, dragon, kycklingfond eller en halv buljongtärning.
Låt småputtra 3 minuter och rör i creme fraiche, smaka av med salt och peppar.
Äggstanning:
Vispa ihop 3 ägg och 3 dl mjölk, lite salt och peppar.

Reaktioner:

2 kommentarer:

Vad gott det låter! Har faktiskt aldrig ätit kycklingpaj så det har jag tänkt laga imorgon :) Hoppas det är lika gott somd et verkar. Ta hand om dig!

Ja jag hoppas också att den blir god=)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More