tisdag 3 maj 2011

Basturökt fläskfilé med smörkokt vit sparris






Den här lite lättare rätten passar bra som lunch en varm vår eller sommar dag.


1 paket basturökt fläskfilé
blandsallad

1 knippe vit sparris
50 g smör
2 krm salt
1 krm socker
smörpapper


Skala sparrisen och bryt av den nedersta delen som kan vara seg och träig.
Lägg sparrisen i ett stort ark smörpapper, salta och sockra.
Vik sedan ihop smörpappret till ett paket och lägg paketet i en plåt eller form.
Stek i ugnen på 220 grader i 15 minuter tills sparrisen är mjuk.
Skiva upp fläskfilén och servera med en sallad. Ringla en god olivolja och lite balsamico över salladen.

Reaktioner:

1 kommentarer:

Vilken härlig rätt. Sparris är så gott!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More