måndag 16 maj 2011

Den Ultimata Chokladkakan











Den är perfekt! Intensivt chokladig, kladdig, mjuk och alldeles underbar=)

Ett höjdar recept från Emma som kom och bakade med oss i skolan.
En favorit!





175 g smör
100 g grovt hackad mörk choklad
2 ägg
2 ½ dl socker
½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl

Smält smör försiktigt i en kastrull, ta av från värmen och smält chokladen i smöret.
Tillsätt äggen och rör om.
Tillsätt övriga ingredienser och se till att den emulgerar.
Häll i smord och bröad form och grädda i 175 grader i ca 25 minuter.

Att tänka på:
Chokladkakan kommer vara kladdig när ni tar ut den, eftersom den innehåller så mycket ”ren” choklad så stelnar den när den svalnar. Det viktiga i den här kakan är att man rör så mycket så att smeten går ihop (emulgerar).

Reaktioner:

2 kommentarer:

Har du bråttom är det bara att äta smeten som den är, rackarns god!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More