måndag 16 maj 2011

Sprött knäckebröd med kummin




Eftersom dinkelmjöl, durumvetemjöl och rågmjöl inehåller lite gluten blir det här knäckebrödet sprött, elegant och krispigt. Stötta fänkålsfrön eller anis går också bra att använda om man föredrar det istället för kummin.

20 g jäst
200 g vatten
70 g dinkelmjöl
70 g durumvetemjöl
150 g grovt rågmjöl
4 g salt
Hel kummin och gourmetsalt behövs till utbakningen

Blanda samtliga ingredienser och knåda degen på mellanväxel i ca 4 minuter.
Låt degen vila i kylen över natten.
Sätt ugnen på 160 grader.
Kavla ut så tunt som möjligt och kavla till sist in hela kumminfrön och gourmetsalt i brödet. Kavla till sist några gånger med kruskavel för att förhindra att knäckebrödet bubblar upp.
Baka ut till önskad form och grädda i ca 10 min.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More