Receptet på grillade grönsaker med chorizodressing kommer från Jamie Oliver's program Hemma hos Jamie. Det är en jätte god och fräsh sallad som passar till fisk och skaldjur. Det går naturligtvis också att använda andra grönsaker så som aubergin, squash eller paprika. Jag hade några rädisor över som ville vara med =)
Grönsaker8 salladslökar eller färska lökar i knippe, rensade och sköljda
1 hel fänkål, skuren i tunna klyftor
bladen från 1 rosésallad eller romansallad, sköljda
2 citroner, halverade
olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar
Blanchera löken i 2 minuter i en kastrull med kokande saltat vatten.
Häll av vattnet och torka löken lätt med en handduk.
Pensla löken och fänkålen med lite olivolja och strö över en nypa salt och peppar.
Grilla löken och fänkålen på en grill eller i en grillpanna ca 3 min på varje sida.
Lägg på salladsbladen och grilla dem ca 20 sekunder på varje sida tills de ser vissna ut.
Lägg löken, fänkålen och salladsbladen i en stor skål.
Chorizo dressingolivolja
150 gram chorizo korv , hackad i små bitar
1 kvist färsk rosmarin, bladen plockade och hackade
2 klyftor vitlök , skalade och fint riven
3 msk balsamvinäger
juicen av 1 citron
flingsalt och nymalen svartpeppar
150 gram chorizo korv , hackad i små bitar
1 kvist färsk rosmarin, bladen plockade och hackade
2 klyftor vitlök , skalade och fint riven
3 msk balsamvinäger
juicen av 1 citron
flingsalt och nymalen svartpeppar
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja.
Fräs chorizon tills fettet frigörs, tillsätt rosmarin och vitlök, blanda runt och ta från värmen efter 30 sekunder.
Tillsätt balsamvinäger och en halv pressad citron i stekpannan, blanda och ställ åt sida.
Häll chorizon dressing över de grillade grönsaker och pressa över lite citron.
Fräs chorizon tills fettet frigörs, tillsätt rosmarin och vitlök, blanda runt och ta från värmen efter 30 sekunder.
Tillsätt balsamvinäger och en halv pressad citron i stekpannan, blanda och ställ åt sida.
Häll chorizon dressing över de grillade grönsaker och pressa över lite citron.
Gösen:
150 g gösfilé med skinnet kvar per person
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad dill
1 msk citronjuice
2 msk olivolja
salt och peppar
Salta och peppra fisken.
Rör ihop örterna med citron och olivolja och bred ut dem över fiskköttet.
Grilla gösen 5-7 minuter med skinnsidan nedåt. Vänd gösen och grilla 2 minuter till tills filéerna är genomstekta.
150 g gösfilé med skinnet kvar per person
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad dill
1 msk citronjuice
2 msk olivolja
salt och peppar
Salta och peppra fisken.
Rör ihop örterna med citron och olivolja och bred ut dem över fiskköttet.
Grilla gösen 5-7 minuter med skinnsidan nedåt. Vänd gösen och grilla 2 minuter till tills filéerna är genomstekta.
1 kommentarer:
Läckert! :)
Skicka en kommentar