måndag 16 maj 2011

Citron fougasse





Det här är ett jätte gott franskt bröd som har en lätt och mild citronsmak. Vi lärde oss att baka det i skolan och jag tänkte dela med mig av receptet. Istället för citron kan man använda örter, oliver eller soltorkade tomater.




Citronfougasse
560 g vetemjöl special
250 g durumvetemjöl
500 g vatten
37 g jäst
zest av 2 citroner
50 g olivolja
½ msk honung
20 g salt
olivolja och polenta till utbakningen

Blanda alla ingredienser utom saltet i en degblandare och kör på mellanhastighet ca 9 minuter.
Tillsätt saltet och kör ytterligare 3 minuter.
Låt degen vila 30 minuter.
Baka ut till fougasse-form = dela upp degen till runda bullar som väger ca 450 g st. Kavla dem platta och skär tre snitt i varje bröd. Pensla med olivolja och vänd i polenta.
Låt jäsa i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225 grader och grädda i ca 12-15 minuter.

Reaktioner:

1 kommentarer:

Låter också mycket gott! :)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More