onsdag 25 maj 2011

Fläskkotletter, sötpotatis och grönsaker med asiatisk touch









Ännu ett supergott recept från Jamie Oliver. Här använde jag fläskotletter istället för fisk och eftersom koriander inte är någon favorit här hemma så blev det färsk rosmarin och timjan, funkade fin fin =) Hela rätten går på ca 15-20 minuter att göra.


Grönsaker
1 färsk röd chili
1 vitlöksklyfta
sojasås
1 lime
sesamolja
250g sparris
1 färsk broccoli

Skrapa ut fröna ur chilin och finhacka den, lägga hälften i en stor serverings skål och lägg resten åt sidan. Pressa vitlöksklyftan i skålen och tillsätt 2 msk sojasås och 5 msk olivolja. Pressa i saften av 1 lime och tillsätt en skvätt sesamolja. Blanda runt.

Putsa sparris stjälkarna och dela broccolin längst med i fyra delar.
Fyll stor kastrull med kokande vatten och tillsätt en stor nypa salt. Tillsätt broccoli och sparris och koka 5-7 minuter.
Häll av broccolin och sparrisen i ett durkslag och blanda runt grönsakerna i dressingen.


Fläskkotletter
4 fläskkotletter
ett paket bacon
salvia
salt och peppar


Knaperstek bacon och låt dem rinna av på ett hushållspapper. Vid servering, bryt baconen i mindre bitar och strö ut på fläskkotletterna.
Stek fläskkotletterna 6 minuter på varje sida, krydda med torkad salvia, salt och peppar.

Sötpotatis
700g sötpotatis
en liten knippe färsk koriander
2 msk mangochutney
sojasås
2 lime


Tvätta sötpotatisen, ta bort någon fula märken och stick hål på skalet ett par gånger med en kniv. Lägg potatisarna i en stekpåse eller en skål som tål mickrovärme. Halvera en av lime och lägg den tillsammans med potatisen. Täck med ett dubbelt lager plastfolie och sätt mikron på full effekt i 12 minuter, eller tills potatisen är genomkokt.

Finhacka koriander på en stort trä skärbräda. Tillsätt mangochutney, en rejäl skvätt soja, lite olivolja, saften från en halv lime och resten av den hackade chilin. Hacka och blanda allt tillsammans. Häll försiktigt ut sötpotatisen på skärbrädan med mangochutney blandningen. Pressa över saften av den varma limen med en tång. Använda en kniv för att hacka och mosa ihop allting till en röra.



0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More