torsdag 5 augusti 2010

Mjölkchokladfondant












Mjölkchokladfondant
4 portioner

100 g smör 
2 äggulor 
2 ägg 
1 dl socker + mer för formarna 
150 g mjöklchoklad av bra kvalité 
3 msk vetemjöl


  1. Smöra 4 portionsformar eller koppar och skaka runt sockret så det täcker formen ordentligt. 
  2. Smält smör och choklad i mikron tills all choklad har smält.
  3. När all choklad löst sig i smöret vispa ägg och socker luftigt. 
  4. Häll ner chokladen i äggsmeten och rör om. 
  5. Rör ner mjölet försiktigt, vispa inte.
  6. Häll chokladsmeten i 3/4 av formarna och sätt dom i nedre delen av i 9-13 minuter på 200 grader. 
  7. Testa efter 8-10 minuter med en sticka, ugnar brukar ta olika lång tid på sig. 
  8. Chokladfondanten ska vara fast i kanterna och rinnig i mitten. Servera varm, gärna med något som bryter av från sötman. Tex. citron eller limemarinerade jordgubbar,hallon eller något annat "fräscht".








Chokladondant är min absoluta favoritdessert. Är du chokladälskare får du inte missa Jean-Georges Vongerichten's chokladfondant  

Reaktioner:

4 kommentarer:

åh det ser smaskigt ut :)
måste testas nån dag :D

hur länge tänkte du att dom skulle vara i ugnen ?

alltså hur många grader ugnen ska vara *

sådärja nu är ugnstemperaturen med också=)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More