söndag 15 augusti 2010

Canneloni med svamp spenat och valnötter


Godaste middagen på länge!


ett paket färska lasagneplattor 200g
en stor påse bladspenat.
6 vitlöksklyftor,finhackade
1 gul lök, finhackad
200 g champinjoner, i mindre bitar (skivor sen i hälften)
en burk creme friache
2 dl valnötter
50g smörsalt och peppar

1 dl vetemjöl
50 gram smör
3 dl mjölk
2 dl grädde
3 dl vitt vin5 dl riven ost
2 msk örtagårdsbuljong (kan uteslutas)
1 msk malen muskotnöt
salt,peppar




Sätt ugnen på 175 grader.

Fräs ihop spenat lök och vitlök i smör, salta och peppra.
Låt blandningen svalna på en tallrik.
I samma stekpanna bryner du svampen,salta och lägg svampen åt sidan för att svalna.
Medan svampen svalnar så skär du ut lasagneplattor. Ca 12x12 cm.
Blanda nu ihop spenatblandningen med svampen, valnötterna och creme friachen.
Lägg fyllningen,ca 1-2 msk, på kortsidan av pastarutan och rulla ihop.
Lägg ner rullarna bredvid varandra med skarven neråt i en smord ugnsform.




Såsen:
Fräs mjölet i smöret ca 5 minuter tills det blir ljusbrunt.
Häll på mjölk och gräddblandningen lite i taget tills såsen tjocknar. Tillsätt vinet och örtagårdsbuljongen.
Vispa om ordentligt så buljongen löser sig.
Smaka av med en tsk muskot,salt och peppar.
Koka såsen 5-10 minuter och tillsätt sedan 2 dl av osten. Rör om och häll sedan såsen över cannelonin. Strö över resten av osten. Grädda i ugnen i 30 minuter.

Reaktioner:

3 kommentarer:

Oj så gott! Hela familjen älskade maten!Tack, tack!

Va härligt=) kul när andra tycker de tär gott också=)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More