fredag 6 augusti 2010

Bruschetta med lax, parmesanost och balsamico marinerade tomater




några skivor kallrökt lax
en baguette
en ask solrosskott
en ask krasse
parmesanost
några körsbärstomater
balsamico
olivolja
flingsalt



Tomaterna:
Skär tomaterna i 3 delar. Lägg dom i en lite skål och ringla över lite balsamico och olivolja.
Blanda runt och ställ in i kylen i någon timme innan servering.

Parmesanosten:
Hyvla eller skär i tunna skivor.

Solrosskotten:
Solrosskottens stjälkar är långa och inte snyggt att dekorera med.
Skär av det mesta av stjälken. Spara 1-2 cm.

Skiva upp brödet och stek i olivolja och lite flingsalt på båda sidorna tills brödskivorna fått lite färg. Lägg på skott och krasse, lax, parmesanost och tomater.



Reaktioner:

2 kommentarer:

Ville bara tipsa om Gott bruschetta bröd, ZETA, har kommit med en färdig variant som vi testade igår faktiskt. Köpte vitlök och persiljesmak. Helt okej om man vill fixa till något snabbt.

Hälsningar från en bloggkollega :)
http://www.alltomminmat.blogg.se

Tack Angelica för tipset, vitlök/persilja lät jätte gott. Måste testas!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More